www.dijitalkuyumculuk.com
Duyurular: Hoşgeldiniz. forum sitemizdeki yazılar genel kullanıcılara açık fakat yazılara iliştirdiğimiz internet bağlantıları, resimler, video dersler vb ögeler yalnızca üyelerimizin görebileceği şekilde düzenlenmiştir.foruma üye olmanızı tavsiye ediyoruz. dijitalkuyumculuk.com yönetimi

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Temmuz 04, 2009, 10:01:23 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye'de EÄŸitim Öğretim Veren Takı Tasarım, Kuyumculuk, Süstaşı Okulları  (Okunma Sayısı 15340 defa)
darkpeople
Administrator
Full Member

« : Kasım 25, 2007, 03:16:14 ÖS »

merhaba arkadaÅŸlar
bu başlık altında

Türkiye'ce Eğitim öğretim veren takı tasarım, kuyumculuk, süstaşı, gemoloji, uygulamalı elişleri okullarının tanıtımı ve gelişmeleri yayınlansın istiyoruz.

bu konuya yanıt yazarak okullar hakkında bilgileri girebiliriz.

dikkat edilmesi gerekenler
konu başlığını yazmalısınız (örn: mersin üni. takı.tek.tas. okulu) gibi
bilgilerin doğru ve güncel olması
alıntılar ise mümkünse kaynakları belirtilerek yayınlansın.

teşekkürler
Moderatöre Bildir   Logged

Ba?lant?n?n Görülmesine ?zin Verilmiyor
Ba?lant?y? Görebilmek ?çin Üye Ol veya Giri? Yap

www.takiteknlojisitasarimi.com
darkpeople
Administrator
Full Member

« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2007, 03:18:19 ÖS »

T.C.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU, TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ

GEMOLOJİ VE MÜCEVHER TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI
Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği Programı; Kıymetli ve yarı kıymetli süstaşlarının (mücevher taşları) ve soy metallerin (altın,gümüş,platin) ham ya da işlenmiş halde tanınması ve tüm özellikleri ile irdelenmesi, süstaşlarının doğada bulunması ve çıkartılması, bunların muhtelif yöntemlerle işlenerek mamul hale getirilmesi, özgün ya da bilinen modellere göre bilgisayar ortamında (jewel-CAD) veya klasil takı tasarımı (dizaynı) konularını içeren müfredata dayanan bir yükseköğretim branşıdır. Buna göre programın amacı; mesleki açıdan geniş görüşle düşünebilen, yaptığının neden ve niçinlerini bilen, eliyle bunları gerçekleştirebilen, yalnızca diplomalı eleman olmayıp, istediğinde makul bir sermaye ile kendi atelyesini kurabilecek veya ilgili bir işyerinde hemen işe başlayabilecek, mesleki bilgisi yeterli ve kabiliyetli kişileri yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.

Öğretim Süresi:

2 yıl (4 sömestri, 56 hafta) akademik öğretim ve 2 dönem (12 hafta) EDÖ (Endüstriye Dayalı Öğretim) süresi sonunda, başarılı olan öğrencilere branşında "Tekniker" unvanıyla ÖNLİSANS diploması verilir.

Kuruluş ve Tarihçe:

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Buca Eğitim Fakültesi kampüsü içerisinde bulunan İzmir Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü bünyesinde, 1983-84 Akademik Öğretim Yılı'nda, Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği Programı adıyla açılmıştır. Türkiye'deki resmi ya da özel üniversitelere bağlı meslek yüksekokulları bünyesinde mücevherat sektörüne dayalı olarak açılan ilk program olma özelliğine sahiptir.

Nasıl Girilir:

Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği Programı'na her yıl yaklaşık 40 öğrenci SINAVSIZ olarak ve ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle, önkoşulsuz olarak endüstri meslek veya teknik liselerin kuyumculuk bölümlerinden mezun olanlar alınmaktadır.

Öğrenci Kapasitesi:

Yaklaşık 40 öğrenci I. sınıfta, 40 öğrenci de II. sınıfta olmak üzere toplam 80 öğrenci her öğretim yılında, programda öğrenim görmektedir.Ayrıca bu sene ilk kez bölümümüzde İ.Ö. (İkinci Öğretim) öğrencilerimiz de öğrenim görmeye başlamıştır.

İlgili Sektörler, İş Olanakları ve Mezun Öğrenciler:

Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği müfredatı, büyük oranda kuyum sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeye yöneliktir. Kuyum sektörü de, Türkiye'de tümüyle özel olduğu için, programa kaydolan öğrenciler ilk günden itibaren piyasa şartlarının hakim olduğu bir sektörde çalışacakları ve kendi branşlarında kamu sektöründe istihdam edilebilmelerin zor olduğu konusunda bilinçlendirilmektedirler. Bu yüzden rekabetin yoğun olduğu bu sektörde, yeni mezun bir elemanın kendi başına özel atelye açıp bunu yürütebilmesi ya da kurulu bir firmaya girip kendini kanıtlayabilmesi için programda okuyan her öğrenci titizlikle yetiştirilmekte, kuyum sektörünün geleneksel teknikleri yanında, modern teknolojik bilgilerle de donatılmaktadır. Ayrıca bilgisayarlı ortamda (jewel-CAD) ve geleneksel takı tasarım ölçütleri doğrultusunda alınan eğitim sonucu öğrenciler, yeni ürünler oluşturmaktadırlar. Buna göre, öğrencilerin mezuniyet sonrası çalışma alanları sektörel bazda şöyle sıralanabilir: *Kuyum Sektörü: Az bir sermaye ile Kuyumcular Odası'nın kabul ettiği "usta " sıfatıyla, ya da Çalışma Bakanlığı'nın kabul ettiği "tekniker" sıfatıyla özel atelye açabilme imkanına sahip olmalarının yansıra, bu sektörle ilişkili şahıs yanında ya da firmalarda bahsedilen unvanlarıyla; yönetim, imalat, tasarım, teknik ya da sanat danışmanlığı, satış elemanı vb. alanlarda çalışabilirler. *Maden Sektörü: Kendi başlarına veya özel ya da kamuya ait süstaşı madenciliği işletmelerinde üretici, teknik danışman ya da pazarlamacı olarak görev alabilirler. *Hizmet Sektörü: Kültür Bakanlığı'na bağlı müzelerde; teknik-sanat danışmanı, ya da Turizm Bakanlığı'na bağlı Döner Sermaye İşletmeleri'nde; takı ve süstaşı ürünlerinin pazarlamasında istihdam edilebilirler. Taş ve Metal İşlemeciliği Teknikerliği Programı'ndan Eylül-2002 tarihi itibariyle bugüne kadar yaklaşık 500 öğrenci mezun olmuştur. Bugüne kadar bu programdan mezun olan öğrencilerin % 70'i bayan, % 30'u erkektir. Mezun olan, hatta 2. sınıfta okuyan her öğrenci, istediği takdirde kuyum sektöründe çalışma imkanına sahiptir. Bu konuda sektörden, yoğun talep gelmektedir.

Öğretim Programı:

Taş ve Metal İşlemeciliği Programı'nda, meslek dersleri dört yarıyıl boyunca üç kategori altında verilmektedir; Metal (Kuyum), Taş (Süstaşı) ve Tasarım (Takı Dizaynı). Uygulanan "öğretim planı" ve "özet ders içerikleri", EK-1.a ve b.'de sunulmuştur. Bu üç kategori altında toplanan dersler teorik ve uygulamalı olarak, kendi alanında konunun uzmanı olan deneyimli öğretim elemanları tarafından yaptırılmaktadır. Ayrıca birinci öğretim yılı sonunda (Temmuz ve Ağustos aylarında ) öğrenciler 6hafta, ikinci öğretim yılı sonunda ise 6 hafta boyunca EDÖ (Endüstriye Dayalı Öğretim) çalışmalarını ilgili meslek odasına kayıtlı özel ya da tüzel firmalarda, yukarıda belirtilen kategorilerden birini veya birkaçını içeren dallarda yapmak zorundadırlar. EDÖ dönemi süresince programda görevli öğretim elemanları stajyer öğrencileri sürekli denetleyerek endüstriye dayalı öğretimin sağlıklı yürümesini ve olası sorunların çözümünü sağlarlar. Bu dönem sonunda, her öğrenci "EDÖ Yönergesi" doğrultusunda rapor hazırlayasak, Program EDÖ Komisyonu'na sunarlar. Komisyon; denetçi değerlendirmesini, işveren değerlendirmesini ve öğrenci raporunu inceleyerek, gerekli hallerde öğrenciyi mülakat yaparak, öğrencinin başarı notunu tespit eder. 70 ve yukarısı not alanların EDÖ'sü kabul edilmiş olur.

videoları izlemenizi tavsiye ediyoruz
« Son Düzenleme: Kasım 25, 2007, 03:31:37 ÖS Gönderen: darkpeople » Moderatöre Bildir   Logged

darkpeople
Administrator
Full Member

« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2007, 09:37:46 ÖS »

Resimlerin Görüntülenmesine ?zin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek ?çin Üye Ol veya Giri? Yap

www.mersin.edu.tr sitesinden alıntıdır.

Mersin'in Kuyuluk beldesi'nde bulunan Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, 2002 - 2003 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci almıştır. Yüksekokulun amacı, her türlü takı tasarımı ve yapımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Yüksekokulumuzda Takı Tasarımı Bölümü, Gemoloji Bölümü ve Kuyumculuk Bölümü bulunmaktadır.Temel sanat eğitimi, teknik resim, takı tasarımı, takı yapım teknikleri gibi derslerin okutulduğu Yüksekokulumuzda, estetik ve yaratıclık ön plandadır.Öğrenciler, titiz ve dikkatli çalışmalar sonucu ortaya çıkardıkları takılar ile katıldıkları sergi ve yarışmalarda Üniversitemizi başarıyla temsil etmektedirler.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu mezunları, kuyumculuk sektörünün tasarım ve üretim ünitelerinde takı modellerinin tasarımı, dökümü, tesviye, parlatma ve taş mıhlama işlemlerinde görev alabilir ; isterlerse kendi işyerlerini açabilirler.

Yönetim Kadrosu

Yüksekokul Müdürü: Prof. E. Berika İPEKBAYRAK

Müdür Yardımcısı: Yrd.Doç. H. Arif BAĞCIVAN

Müdür Yardımcısı: Öğr. Gör. Şahap BARLAS

Yüksekokul Sekreteri: Rahime ÖZLÜ

İletişim Adresleri :

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Fikri Sağlar Cad. No:18 Kuyuluk/ MERSİN

Telefon : 0 324 359 78 18 -- 0 324 359 78 18

Faks : 0 324 359 78 29

EMAİL: Ba?lant?n?n Görülmesine ?zin Verilmiyor

GEMOLOJİ Bölümü

KuruluÅŸ

3 Eylül 2002 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31/7/2002 tarihli ve 19920 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun değişik Ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 06/08/2002 tarihinde Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu bünyesindeki üç bölümden biri olarak kurulmuştur.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, Kuyuluk Belediyesi sınırları içinde yer alan  4 katlı binada eÄŸitim ve öğretimini sürdürmektedir.  Binada eÄŸitim ve öğretim amaçlı 4 adet derslik,  kuyumculuk atölyesi, gemoloji laboratuarı, modelaj atölyesi, tasarım atölyesi, bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

EÄŸitim Öğretim Programı:

Türkiye’de ilk defa üniversitemiz bünyesinde kurulmuÅŸ olan Gemoloji Bölümü, 4 yıllık lisans programı kapsamında, süs taÅŸlarını tanıma, jeolojik, fiziksel ve optik özelliklerini bilme, iÅŸletme, süs taşı olarak deÄŸerlendirme yönelik dersleri vermeyi, kuyumculuk ve tasarım bölümlerinin ihtiyacı olan iÅŸbirliÄŸini gerçekleÅŸtirerek, Türkiye'nin bu konudaki eksikliÄŸini gidermeyi  amaçlamaktadır.

Gemoloji Bölümünün lisans eÄŸitimi boyunca kimya, matematik, fizik, yabancı dil, bilgisayar  metalürji gibi temel derslerin yanı sıra,  genel jeoloji, mineraloji, optik mineraloji,  tanımsal gemoloji, süs taÅŸlarının oluÅŸumu ve madenciliÄŸi, Türkiye’nin süs taÅŸları, süs taÅŸlarının deÄŸerlendirilmesi, süs taÅŸlarının ÅŸekillendirilmesi gibi branÅŸ  dersleri verilmektedir.

Bunlarla birlikte tasarım ve ürünü ÅŸekillendirmeye yönelik modelaj, form ve kompozisyon, temel sanat eÄŸitimi, takı tasarımı, desen, takı  üretim teknikleri, bilgisayar da tasarım dersleri de verilmektedir. Ayrıca takı tarihi, mitoloji ve ikonografya  genel sanat tarihi, estetik, sanat sosyolojisi, genel iÅŸletme, giriÅŸimcilik, maliyet analizi verilen dersler arasında  yer almaktadır.

Türkiye’deki çeÅŸitli üniversitelerde, meslek yüksekokulları bünyesinde takı teknolojileri, süs taşı iÅŸletmeciliÄŸi, kıymetli taÅŸ iÅŸletmeciliÄŸi v.b. baÅŸlıklar altında ön lisans programları yer almaktadır. Bu programlardan okulumuza kuruluÅŸundan 2007-2008 eÄŸitim öğretim yılına kadar sadece  dikey geçiÅŸle öğrenci gelmekte idi.  Bölümümüzü seçen öğrencilerin mezun oldukları yüksekokullardan almış oldukları transkrip ve ders içerikleri deÄŸerlendirilerek her öğrenciye intibak programı uygulanmakta ve intibak programından baÅŸarı ile geçen öğrenciler 3. ve 4. sınıfa devam etme hakkını elde etmektedir.  Ancak  2007-2008 eÄŸitim öğretim yılından itibaren özel yetenek sınavi ile 1. sınıftan dan baÅŸlayan bir eÄŸitim öğretim sürecine geçilmiÅŸtir.   

Yüksekokul öğrencileri intibak sınıfı  ve 3. sınıfın sonunda yirmiÅŸer iÅŸ gününden oluÅŸan 2 dönem staj yapmak zorundadır. Gemoloji Bölümü öğrencilerinin birinci stajlarının Gemoloji alanına yakın olan  üniversitelerin Jeoloji Mühendisliklerinin Mineraloji Anabilim Dalında, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünde, Gemoloji dernekleri vb kurum ve kuruluÅŸlarda  arazi, laboratuvar ve  büro çalışmaları ile, ikinci staj dönemini ise süs taÅŸlarının  tanınması ÅŸekillendirmesi, pazarlaması konularında eÄŸitim alabilecekleri uygun ÅŸirketlerde gerçekleÅŸtirmektedirler.

Okulumuz 2004- 2005 EÄŸitim - Öğretim yılında ilk,   2005-2006 da da ikinci 2006-2007 de de üçüncü mezunlarını vermiÅŸtir.

KUYUMCULUK BÖLÜMÜ

KuruluÅŸ

3 Eylül 2002 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31/7/2002 tarihli ve 19920 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun değişik Ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 06/08/2002 tarihinde Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu bünyesindeki üç bölümden biri olarak kurulmuştur.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, Kuyuluk Belediyesi sınırları içinde yer alan  4 katlı binada eÄŸitim ve öğretimini sürdürmektedir.  Binada eÄŸitim ve öğretim amaçlı 4 adet derslik,  kuyumculuk atölyesi, gemoloji laboratuarı, modelaj atölyesi, tasarım atölyesi, bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

Eğitim Öğretim Programı:

Ülkemizde halen usta-çırak ilişkisi ile yürütülen kuyumculuk mesleğine akademik anlayış, evrensel bakış açısı ve bilimsel birikim getirebilmek için açılan kuyumculuk bölümünde, öğrencilere kuyumculuğa yönelik teorik ve pratik tüm bilgi ve beceriyi yüklemek amaçlanmaktadır.

Kuyumculuk Bölümünün lisans eÄŸitimi boyunca kimya, matematik, fizik, yabancı dil, bilgisayar,  metalürji gibi temel derslerin yanı sıra,  takı üretim teknikleri, minecilik, modelcilik ve sadekarlık,  çaÄŸdaÅŸ metal uygulamaları, hassas döküm tekniÄŸi, ramatçılık ve benzeri dersler verilmektedir. Süs taÅŸlarını ÅŸekillendirme, tanımsal gemoloji gibi bölümü destekleyici derslerin yanı sıra form ve kompozisyon, temel sanat eÄŸitimi, takı tasarımı, desen, takı üretim teknikleri, bilgisayar da tasarım dersleri de verilmektedir. Ayrıca takı tarihi, mitoloji ve ikonografya genel sanat tarihi, estetik, sanat sosyolojisi, genel iÅŸletme, giriÅŸimcilik, maliyet analizi verilen dersler arasında yer almaktadır.

Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde, meslek yüksekokulları bünyesinde takı teknolojileri, süs taşı işletmeciliği, kıymetli taş işletmeciliği v.b. başlıklar altında ön lisans programları yer almaktadır. Bu programlardan okulumuza sadece dikey geçişle öğrenci gelmektedir. Bölümümüzü seçen öğrencilerin mezun oldukları yüksekokullardan almış oldukları transkrip ve ders içerikleri değerlendirilerek her öğrenciye intibak programı uygulanmaktadır. İntibak programından başarı ile geçen öğrenciler 3. ve 4. sınıfa devam etme hakkını elde etmektedir.

Yüksekokul öğrencileri intibak sınıfı ve 3. sınıfın sonunda yirmişer iş gününden oluşan 2 dönem staj yapmak zorundadır. Kuyumculuk Bölümü öğrencilerinin birinci stajlarının Kuyumculuk alanında faaliyet gösteren atölyelerde, ikinci staj dönemini ise daha kapsamlı üretim yapan atölye, fabrika ve bilgisayar destekli (CAD-CAM) üretim yapan firmalarda yapmaları önerilmektedir.

Derin kültürel değerlerimizle yoğrulan, bunun yanı sıra çağımız trent ve teknikleriyle şekillenen kuyumculuk sanatına ve sektöre yön verebilen uzman personelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kuyumculuk lisans mezunları sayesinde ülkemizdeki bu önemli açığın kapatılabileceği düşünülmektedir.

TASARIM BÖLÜMÜ

KuruluÅŸ:

3 Eylül 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan, Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın 31/7/2002 tarihli ve 19920 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun deÄŸiÅŸik Ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 06/08/2002 tarihinde, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu bünyesindeki üç bölümden biri olarak kurulmuÅŸtur. Amacı takı tasarımı ve teknolojisi alanında, hem çaÄŸdaÅŸ bir toplumun gereksinimlerine yanıt verecek, hem de yeni öneriler getirebilecek yaratıcı bireylerin yetiÅŸmesine zemin hazırlamaktır.

Eğitim Öğretim Programı :

Türkiye’de Lisans seviyesinde Takı Tasarımı eğitimi, Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulunda verilmektedir.

Takı Tasarımı Bölümü, tasarım, sanat, teknik ve bilimsel ilkeler ışığında, takı tasarımı konusunda eğitim vermektedir. Bölümün dört yıllık programı , çağdaş insanın düşünce ve yaşam tarz göz önüne alınarak, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak üzere hazırlanmıştır; ancak, gerek biçim gerekse teknik konularda takı tasarımının zengin mirası da gözetilmiştir.

Öğrencilere, atölye derslerinde bir yandan mesleğin gereği olan temel bilgi ve teknik beceri kazandırılırken, bir yandan da Temel Sanat Eğitimi, Teknik Resim, Takı Tasarımı, Takı Yapım Tekniklerini, bilgisayar, estetik, genel sanat tarihi, ve yabancı dil gibi derslerle kendilerini geliştirmeleri sağlanır. Bölümümüzde estetik ve yaratıcılık ön plandadır. Yüksekokulumuzda Kuyumculuk, Modelaj, Tasarım Atölyeleri, 1 adet Bilgisayar laboratuarı ve derslikler yer almaktadır. Öğrencilerimiz, uyum ve 3. sınıflarda 20’şer günden 40 gün olmak üzere staj yapmaktadırlar.

Bölümümüzde verilen eğitim, çağdaş bir takı dili oluşturabilmenin ön koşulu olan yaşamla, doğa ve toplumla, gelenekle kurulan gerçekçi, duyarlı ilişkilerden yola çıkan yeni sanatsal yaratıcılığa yönelik sanatçı kişiliğine katkıda bulunmayı içerir.

Takı Tasarımı Bölümünde, kadrosu Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden 2547 sayılı kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca yüksekokulumuzda görevlendirilmiş olan bir bölüm başkanı ve 2 kadrolu öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzun kurulmasıyla, kendi alanımızdaki sorunların önüne geçmek, Takı Tasarımı Bölümü olarak Takı Tasarımını, disiplinlerden birisi haline getirmektir. Tasarımcılığın amacı, riskleri önceden denetlenmiÅŸ prototipler üretmektir. Yüksekokulumuz, uluslar arası boyutta, örneÄŸi olmayan bir bilim yuvasıdır. Hedefimiz kaliteyi yükseltmektir.

Bölümün amacı, takı alanında sadece eli becerikli ustalar yetiştirmek değil, toplum ve sanat konularında da entelektüel bir çabanın gereğine inanan bireyler yetiştirmektir.

Takı Tasarımı Bölümündeki eğitim, takı sanatının teknik ve bilimsel ilkelerini, gerçekliği ve evrensel kültür kalıtı ve çağdaş verilere dayanarak çözümleyebilecek yapıcı, yaratıcı özgün sanatsal anlatım olanaklarına ulaşma doğrultusunda değerlendirilebilecek bilinç, beceri düzeyinde tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlar.

aşağıdaki bağlantı mersin üniversitesi'nin sitesinde yeralmamaktadır.

2005 YILINDAKİ CNR FUAR MERKEZİNDE MART AYINDA DÜZENLENEN FUARDAN GÖRÜNTÜLERDİR.video izleme kanallarına yüklemeyi uygun göremediğimizden ve kalite düşüşüne neden olacağından çevrimdışı izleyebileceğiniz çekilde düzenlenmiştir. video dosyası divx formatındadır. forum sayfamızın konu dışı bölümünde gerekli programların listesi yeralmaktadır oradan gerekli video codecleri indirebilirsiniz.

« Son Düzenleme: Åžubat 01, 2009, 03:09:36 ÖS Gönderen: darkpeople » Moderatöre Bildir   Logged

umtuon
Newbie
*

« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2008, 11:36:18 ÖS »

Arkadaslar yakinda sirketimin de katkisi ile kapadokyada bir meslek yuksek okuluna bizlerin de egitmen olarak bire bir katilim yapacagimiz ve egitimlerde bir cok universitedeki gibi jewelcad degilde matrix in ogretilecegi bire bir benim ogretecegim hemde 6 veya sekiz saat haftalik programlar seklinde acilicak bu donem basina yetisti diyebiliriz hayirli olsun

Ben kimim demeyi unuttum darkpeople tanir biraz beni ben onur akgun kuyumculuk tas. kal. takim lideriyim.
Yeni universitede sizlerle bulusmak dilegi ile
gemolog
Newbie
*

« Yanıtla #4 : Åžubat 06, 2009, 03:52:45 ÖS »

türkiyede şu anda devlete ve özel kurumlara bağlı olarak 19 tane myo da farklı isimlerle takı tasarım, kuyumculuk ve taş işlemeciliği programları bulunmaktadır. en son 2007 - 2008 eğitim döneminde açılan ve ilk mezunlarını bu yıl verecek olan afyon kocatepe üniversitesi iscehisar myo da bulunan takı tasarımı ve süstaşı işlemeciliği programıdır.2009 -2010 yılı içinde de karabük üni. safranbolu myo içinde takı teknolojisi ve tasarımı programının açılması planlanıyor.
bence artık bu duruma dur demenin zamnı gelmiştir. çünkü amaç heryere tutulduğu için yada geleceğin favori mesleklerinden biri olduğu için takı tasarım okulları açmak değil mevcut bulunan okulların kalitesini artırarak sektöre nitelikli eleman yetiştirebilmektir.öğrencisinden, öğretmenine, alt yapısına kadar takı tasarımı ve süstaşı işlemeciliği yada uygulamalı takı teknolojisi adı altındaki okullar birleşerek ortak bir forum yapmalı nerdeyiz, nereye gidiyoruz,nereye varmalıyızı konuşmalı ve ortak bir dil geliştirmelidir.buarada türkiyede mevcut bulunan okullar aşağıda belittiğim gibidir.
- balıkesir üni. dursunbey myo
- muğla üni. milas sıtkı koçman myo
- 9 eylül üni. izmir myo
- aydın üni. anadolubil myo
- atatürk üni. oltu myo
- istanbul arel üni.
- gazi üni. beypazarı myo
- dumlupınar üni. kütahya myo
- kocaeli üni. değirmendere myo
- ilke eğitim ve sağlık vakfı kapadokya myo
- mersin üni. teknik bilimler myo
- karabük üni. safranbolu myo
- süleyman demirel üni. gönen myo
- marmara üni. teknik bilimler myo
- gaziantep üni. gaziantep myo
- adnan menderes üni. karacasu myo
- afyon kocatepe üni. iscehisar myo
- mersin üni. takı teknolojisi ve tasarımı yüksekokulu ( türkiyenin ilk ve tek alanında 4 yıllık eğitim veren kurumu)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 0.099 Saniyede 17 Sorgu ile OluÅŸturuldu